Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι;

Άραγε υπάρχει δυνατότητα να γίνουμε καλύτεροι από ότι είμαστε, να αλλάξουμε χαρακτηριστικά του εαυτού μας που δεν μας αρέσουν, να βελτιώσουμε και αποκτήσουμε δεξιότητες που θεωρούμε χρήσιμες και απαραίτητες;
Ανεξάρτητα από το επάγγελμα την ηλικία το φύλλο ή όποιας άλλης μορφής περιορισμό όλοι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι με διαρκή επιθυμία και προσπάθεια για αυτοβελτίωση και να συμβάλλουμε έτσι ουσιαστικά στην επαγγελματική αλλά και προσωπική μας ηρεμία, επιτυχία και διάκριση.
Η αυτοβελτίωση συνίσταται σε μια σειρά πρακτικών / ενεργειών που αν τις υιοθετήσουμε μας δίνεται η ευκαιρία μεταξύ άλλων να ανακαλύψουμε και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητές μας ώστε να επιτυγχάνουμε αυτό που πραγματικά μπορούμε να επιτύχουμε.
Ας αναφέρουμε μερικές από αυτές.
1. Γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Η γνωριμία με τον εαυτό μας είναι μια ενέργεια πρώτης προτεραιότητα που θα μας βοηθήσει στα επόμενα βήματά μας.
2. Καταργούμε τους φραγμούς στη σκέψη μας. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη σκέψη, υπάρχουν μόνο αυτοί που αποδεχόμαστε.
3. Αποφασίζουμε μια αλλαγή. Η αυτοβελτίωση απαιτεί αλλαγές. Οι αλλαγές έχουν απαιτήσεις και πρώτα – πρώτα από εμάς τους ίδιους.
4. Έχουμε έντονες επιθυμίες. Είναι οι αιτίες για κάθε επιτυχία μας.
5. Γνωρίζουμε τι ζητάμε. Δεν ζητάμε να πάρουμε κάτι που δεν υπάρχει για να πάρουμε.
6. Αναλαμβάνουμε δράση. Το κλειδί για την επιτυχία.
7. Κάνουμε μια καλή αρχή – Ξεκινάμε τη μέρα μας σωστά, σηκωνόμαστε νωρίς και ακούμε κάτι θετικό κάθε πρωί. Έτσι αποκτούμε περισσότερη ενέργεια, απαραίτητη, για το πρόγραμμα της ημέρας.
8. Σχεδιάζουμε ημερήσιο πρόγραμμα, χωρίς όμως απαραίτητα να δεσμευόμαστε από αυτό. Αν δεν καταφέρουμε να κάνουμε τα πάντα δεν έχει σημασία, τα μεταφέρουμε στη λίστα της επόμενης μέρας κοκ..
9. Κάνουμε ένα διάλλειμα για να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας. Δεν παρατάμε την δουλειά μας, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε το χρόνο μη – εργασίας μας πιο διασκεδαστικό.
10. Είμαστε γενναιόδωροι, Βρίσκουμε ένα τρόπο να βοηθήσουμε – να είμαστε γενναιόδωροι με τους άλλους. Δεν αναφέρομαι στο οικονομικό, αρκεί ένα χαμόγελο ή κάποιες συμβουλές. Η γενναιοδωρία έχει την τάση να επιστρέφει σε εμάς.
11. Αναγνωρίζουμε τα ελαττώματά μας. Μόνο όταν αποδέχεσαι κάτι που δεν σου αρέσει μπορείς να το αλλάξεις.
12. Αποδεχόμαστε τι δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Δεν χάνουμε το χρόνο μας προσπαθώντας μάταια να τα αλλάξουμε και κατά συνέπεια να στεναχωριόμαστε. Όταν αποδεχτούμε την πραγματικότητα ανακαλύπτουμε άλλους τρόπους για να τα αντιμετωπίσουμε πολύ πιο γρήγορα και είμαστε πιο ευτυχισμένοι γι’ αυτό.
13. Διαβάζουμε ένα βιβλίο κάθε βδομάδα. Με το διάβασμα πέρα από τη γνώση γινόμαστε και πιο σοφοί.
14. Μαθαίνουμε από αυτούς που μας εμπνέουν. Όποιος εμπνέει διαθέτει ηγετικές ικανότητες και μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντές μας.
15. Ξεβολευόμαστε – Αλλάζουμε συνήθειες, – κάνουμε κάτι διαφορετικό κάθε μέρα, έτσι διευρύνουμε τις εμπειρίες μας.
16. Αποφεύγουμε σχέσεις με αρνητικά άτομα. Δεν έχουμε ποτέ να ωφεληθούμε από αυτά.
17. Αντιμετωπίζουμε δύσκολα άτομα. Είναι η καλύτερη εμπειρία που θα αποκτήσουμε.
18. Διευρύνουμε τον κύκλο των γνωριμιών μας. Δικτυωνόμαστε κοινωνικά.
19. Αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας. Κάθε μέρα δοκιμάζουμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε ποτέ να κάνουμε από φόβο. Όταν δεν φοβόμαστε αποκτάμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και αυτό το βλέπουν οι άλλοι και μας εμπιστεύονται.
20. Βάζουμε στόχους αλλά ζούμε και το τώρα. Με απλά λόγια είναι καλό να ξέρουμε τι θέλουμε να επιτύχουμε στο μέλλον αλλά δεν εστιάζουμε όλη μας την ενέργεια σε αυτό.
21. Δεν χρονοτριβούμε. Με την αναβολή βάζουμε τον εαυτό μας σε χρόνο-χρέους. Θα πρέπει να πληρώσουμε το χρέος πίσω και σχεδόν πάντα καταλήγουμε να το κάνουμε στην πιο ακατάλληλη στιγμή.
22. Κλείνουμε τη μέρα μας σωστά. Διαβάζουμε κάτι θετικό κάθε βράδυ.
Ας κάνουμε την αρχή τώρα, πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.
Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι εύκολο, όμως η επιτυχία εξαρτάται από το την επιθυμία μας να ανακαινίσουμε την ζωή μας.
Η απόφαση είναι δική μας.